Doctor Who

PÁTEK

The Five Doctors

The Five Doctors

Někdo odebírá všechny Doktorovy inkarnace z času a umisťuje je do pozůstatků temných časů, hrozivého tajemství Pánů času – do Mrtvé Zóny, aby hráli hrozivou smrtonosnou hru… Speciál k 20. výročí seriálu.

(Doctor Who tým)

Velké časoprostorové zahájení

Velké časoprostorové zahájení

Doctor Who je s námi již (téměř) 60 let! Je čas slavit, další dekáda pokořena. V tomto slavnostním zahájení i napříč celým programem Doctor Who linie se proto podíváme zpět napříč časem na to, co nám přinesly časy minulé, i na to, co by mohla naopak přinést budoucnost.

(Gomi a Iharo)

Zargeus

Zargeus

Zagreus ti nedopřeje klid,
Zagreus má mrtvé coby lid,
Zagreus všech tvých snů je pán,
A požírá všechny spáče.
Zagreus lže na konci všech dní,
Zagreus, první i poslední,
Zagreus, to čas je zamotán,
A historie pláče.

(Dani El)

Sexualita v Torchwoodu

Sexualita v Torchwoodu

Torchwood není jen spin-off Doctora Who, ve kterém tým tragédů chytá (občas ne úplně kvalitně zobrazené) mimozemšťany. Torchwood je také o lidech, se všemi jejich slastmi a strastmi. A jelikož v ulicích Cardiffu pobíhá kapitán Jack Harkness a za stolem sedí Russell T Davies, je jasné, že je také o sexu(alitě).

(Janto)

SOBOTA

Remembrance of the Daleks

Remembrance of the Daleks

Doktorovi nejstarší protivníci, Dalekové, se vydávají po stopě ukradené technologie Pánů času. Sedmý Doktor a Ace jsou tak nuceni vrátit se tam, kde všechno začalo… Speciál k 25. výročí seriálu.

(Doctor Who tým)

Origami TARDIS

Origami TARDIS

Přijďte si na tento workshop poskládat z papíru váš oblíbený dimenzionálně transcendentální stroj času! (Pozn. organizátorů: Nezaručujeme, že bude větší zevnitř.)

(Lifaen)

Who, Actually

Who, Actually

Whovianská adaptace oblíbené vědomostní hry Um, Actually. Ukažte všem, že jste chytřejší než ostatní.

(Gordon W.)

Doctor a morálka

Doctor a morálka

Doctor občas uchopí morální problémy tzv. "po svém". A různí Doctoři dělají různá rozhodnutí či hledí na něco/někoho různě. Jak na to nahlíží ostatní? Jak vy? Věc názoru, vhodná k diskusi (či alespoň poslechu). Klasika i nové série (krom posledních) dle zájmu diváků.

(Tar-Ara Istandil)

Poznej epizodu: DW Pantomima

Poznej epizodu: DW Pantomima

Uhodnete název epizody z pouhé řeči těla? Vhodné i pro neznalce DW, jde v podstatě o hádání slovních spojení. Multi-fandomové odměny za výhru (a možná i za účast) jsou připraveny, nicméně hlavním cílem je pobavit se. :-)

(Janto)

Expanded Universe 101

Expanded Universe 101

Zajímaly vás někdy knihy, komiksy, rozhlasové hry a další ne-televizní příběhy ze světa Doctor Who, ale nevěděli jste, kde začít? V tom případě je tato přednáška právě pro vás!

(Dani El)

Doctor Who rekonstrukce

Doctor Who rekonstrukce

Proč postrádáme tolik DW epizod, jak vypadají jejich rekonstrukce a proč máme být rádi, že existují aspoň v nějaké podobě? Přijďte se přesvědčit o tom, že rekonstrukce nejsou tak hrozné, jak se o nich povídá a že se vyplatí překonat předsudky. Bez nich to totiž mohlo být mnohem horší.

(Bílá Vrána)

AZ-kvíz: Doctor Who speciál

AZ-kvíz: Doctor Who speciál

Legendární soutěž pro každého whoviana. Soutěžící musí prokázat vědomosti i taktické myšlení, aby propojili všechny tři strany trojúhelníku a probojovali se až k vítězství!

(Dani El)

Strmý pád Johna Barrowmana

Strmý pád Johna Barrowmana

Jak se může člověk, který býval pro svou bezprostřednost miláčkem publika, stát vyvrhelem, jehož jméno nechce nikdo slyšet, natož vyslovit? Rychleji, než byste čekali…

(Janto)

Speciály k 50. výročí

Speciály k 50. výročí

Jen málo seriálů se může pyšnit tak dlouhou historií, jako právě Doctor Who. Není proto divu, že 50. výročí tohoto díla bylo oslaveno řadou speciálních epizod a dalších událostí. Vybrané z nich, konkrétně Day of the Doctor, Time of the Doctor a Five(ish) Doctors Reboot, představí tento program.

(Doctor Who tým)

FantastiCast: Doctor Who 2023

FantastiCast: Doctor Who 2023

Letos nás čeká 60. výročí Doctor Who, plnohodnotné převzetí seriálu do rukou Russella T Daviese a v neposlední řadě i nový Doktor, Ncuti Gatwa. O tom všem a o mnohém dalším budeme diskutovat na této besedě. Přijďte se o tom s námi pobavit!

(Préza, Dani El, Smrt)

NEDĚLE

The Three Doctors

The Three Doctors

Páni času jsou v nejvyšší nouzi. Někdo, nebo něco útočí na jejich planetu takovou silou, s kterou se ani nedokáží vypořádat. Jejich jedinou nadějí je Doktor. Každý Doktor, kterého jen seženou… Speciál k 10. výročí seriálu.

(Doctor Who tým)

Jak se nám to (ne)povedlo

Jak se nám to (ne)povedlo

Klasická rubrika doktorovské linie, aneb ohlédnutí za uplynulým ročníkem, všetematický pokec a skupinová whovianská terapie v jednom.

(Doctor Who tým)