Britcom

PÁTEK

Misfits: Zmetci

Misfits: Zmetci

Partička "zmetků" začne vykonávat veřejně prospěšné práce za své dřívější prohřešky. Když je však hned první den zastihne záhadná bouře, jejich životy jsou navždy změněny. Všichni kromě Nathana zjistí, že mají zvláštní schopnosti.

(Britcom tým)

Velkovlak

Velkovlak

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted, kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python.

(Britcom tým)

How Not to Live Your Life

How Not to Live Your Life

Přáli jste si někdy mít v životě tlačítko, které by vždy poradilo, co následně udělat nebo říct? Přesně tohle se stává Donovi, když stojí před velkým rozhodnutím. Don je mladý muž, který má velké ambice, muž v nejlepších letech a také muž, který dokáže zkazit i ty největší prkotiny.

(Britcom tým)

(Ne)zapomenuté britské seriály

(Ne)zapomenuté britské seriály

Britcomy minulého století - Mladí v partě, Stopařův průvodce, Čáryfuk a mnoho dalších. Některým se podařilo se dostat i na naše obrazovky, jiné takové štěstí neměly. Ale díky internetu jsme je nakonec mohli také vidět. Na některé velmi rádi vzpomínáme, na jiné už pomalu zapomínáme. Přijďte si je společně připomenout.

(Doktor)

Mladí v partě

Mladí v partě

Kultovní anarchisticko-punková hippie groteska pojednává o každodenním životě čtyř „studentů" v Londýně počátkem 80. let. Zbabělý revolucionář Rick, urvaný punker Vyvyan, bolestínský hippie Neil a uhlazený Mike si pronajali barák na kraji Londýna a intenzivně ho vybydlují. Krutě zacházejí se svým domácím – a on krutě zachází s nimi.

(Doktor)

SOBOTA

Snídáme s ovečkou Shaunem

Snídáme s ovečkou Shaunem

Ovečka Shaun je britský dětský animovaný televizní seriál studia Aardman a HiT Entertainment, který byl poprvé uveden ve Velké Británii na dětské stanici CBBC v srpnu 2006. První řada zaznamenala světový úspěch a tvůrci pokračují v natáčení dalších řad. Režisérem a autorem seriálu je Nick Park.

(Britcom tým)

Co vše (ne)víte o Černé zmiji

Co vše (ne)víte o Černé zmiji

Britský komediální seriál Černá zmije nám ukazuje čtyři období britské monarchie a jak je ovlivnil Edmund Černá zmije. Vtipné zajímavosti a postřehy o tomto seriálu, spojené s videoukázkami.

(Doktor)

Monty Python za oponou

Monty Python za oponou

Kdo je komediální skupina Monty Python? A kvůli čemu jsou tak nezapomenutelní? V téhle přednášce se dozvíte všechno, co byste měli o Monty Pythonech vědět a ještě mnohem víc. Kdo je skutečně Monty Python? Co ještě tvořili mimo Létající cirkus? A proč se staly animace tak neodmyslitelnou součástí celého seriálu? To vše se dozvíte v 60 minutách!

(Ash)

Inside No. 9

Inside No. 9

Antologická televizní série BBC od tvůrců League of Gentlemen, která je uznávaná kritiky i obecenstvem. V Česku je naopak skoro neznámá.

(Gordon W.)

Jízlivě tvůj

Jízlivě tvůj

„Režisér Červeného trpaslíka natočil sitcom o tom, jak Gandalf balí Simona z Misfits.“ Britský komediální seriál, jehož středobodem jsou dva stárnoucí gayové, kteří po osmačtyřiceti letech společného života tráví čas neustálým haštěřením. Vedle výborně napsaného scénáře (Gary Janetti - Family Guy) je hlavní devízou seriálu skvostné herecké obsazení, kde excelují především představitelé ústřední dvojice Ian McKellen a Derek Jacobi.

(Tezi)

Britské seriálové novinky

Britské seriálové novinky

Podíváme se, co zajímavého se za poslední roky urodilo na scéně britských komediálních seriálů.

(elirwen)

Staged

Staged

David Tennant a Michael Sheen v hlavních rolích jako fiktivní verze sebe samých. Poté, co jim lockdown překazí zkoušení divadelní hry Šest postav hledá autora, je režisér hry alespoň přesvědčí, aby zkoušky probíhaly online.

(elirwen)

The Brittas Empire

The Brittas Empire

Jak by to dopadlo, kdyby z Rimmera udělali ředitele sportovního centra? Gordon Brittas je nesnesitelný workoholik, který má jeden velký sen a jen ty nejlepší úmysly... A tak se centrum stává dějištěm nikdy nekončící řady bizarních událostí, průšvihů a katastrof.

(Yenn)

The Mighty Boosh

The Mighty Boosh

The Mighty Boosh je britský komediální seriál, za jehož vytvořením stojí Julian Barratt, Noel Fielding a další herci a umělci. Jedná se o komediální fantasy, ve kterém se pojí osobitý humor s odkazy na populární kulturu.

(Barbucha)

Noel Fielding's Luxury Comedy

Noel Fielding's Luxury Comedy

Divák se ocitá v červeno-modré džungli, kde ve velmi alternativním bytě na stromě nad rejnočím akváriem žije Noel se svým sluhou Smoothem, uklízečem Andym Warholem a kamarádkou Dolly. Podstata seriálu je však velmi epizodická a tak tu kromě výše zmiňovaných postav můžete narazit opravdu na cokoli a kohokoli, neboť fantazii se tu meze nekladou.

(Barbucha)

Kdo je Noel Fielding?

Kdo je Noel Fielding?

Noel Fielding je anglický herec a komik. Nejvíce se proslavil svou prací v komediálním souboru The Mighty Boosh po boku Juliana Barratta v roce 2000 a od roku 2017 jako spolumoderátor The Great British Bake Off. Je známý svým temným a surrealistickým komediálním stylem.

(Barbucha)

Mongrels

Mongrels

Bylo nebylo, na zadním dvorku jednoho britského domku žije banda zvířátek a zažívají různá dobrodružství. Ideální pohádka pro děti? Akorát že vůbec. Tento seriál s humorem hluboko za hranou si zaslouží mnohem víc pozornosti! - Nevhodné pro děti.

(LadyAlex)

Black Books

Black Books

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí.

(Britcom tým)

NEDĚLE

Simon's Cat

Simon's Cat

Seriál „Simonova kočka“ vykresluje a zveličuje legrační vztah mezi mužem a jeho kočkou. Každodenní eskapády tohoto rozkošného domácího mazlíčka, který se neustále domáhá dalšího jídla, a jeho podrážděného, ale zbožňujícího majitele, ožívají v okouzlujícím a velice vtipném animovaném seriálu z dílny Simona Tofielda.

(Barbucha)

Peppa the Pig - pohled rodiče

Peppa the Pig - pohled rodiče

Prasátko Peppa je britský dětský animovaný televizní seriál, vysílaný od roku 2004. Vypráví o malém prasátku Peppě a její rodině a přátelích. Bývá milována i nenáviděna, přijďte se podívat, co si i dospělý může odnést při sledování seriálu.

(Sybokcz)

Hale and Pace

Hale and Pace

Dva přední angličtí komici, Hale a Pace parodují ve svých krátkých situačních scénkách úplně vše, co parodovat jde. Od Hippies, přes Hip hop až po Rock. Velmi oceňovaný seriál nezklame nikoho, kdo má rád anglický humor.

(Sybokcz)