Britcom

Little Britain

Malá Velká Británie (Little Britain)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. Čeká na vás například Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“.

Přednášející: Kapitán

That Mitchell and Webb Look

That Mitchell and Webb Look

Britská série skečů s Davidem Mitchellem and Robert Webbem v klasickém střihu alá Monty Python, A Bit of Fry and Laurie nebo Velkovlak. (BBC 2006–2010)

Přednášející: Viky

Holistická detektivní kancelář Dirka Gentlyho

Holistická detektivní kancelář Dirka Gentlyho
(Dirk Gently's Holistic Detective Agency)

Zbrusu nový seriál BBC America o nekonvenčním detektivovi Dirku Gentlym a řadě nepravděpodobných události, velmi volně inspirovaný knihami Douglase Adamse.

Přednášející: Viky

Life on Mars

Life on Mars

Co byste dělali, kdybyste se probudili 30 let v minulosti? Přesně to potká nadějného mladého policistu z Manchesteru, který se po nehodě záhadným způsobem ocitá v roce 1973. Jak se Sam Tyler (John Simm) vypořádá s prostředím sedmdesátých let a hlavně se svým novým šéfem Genem Huntem (Philip Glenister), detektivem z drsné školy?

Přednášející: Enriel

Hudební Pythoni

Hudební Pythoni

Aneb o tom, proč jsou Pythoni vlezlí. (Nejen) Erick Idle a jeho hudební počiny v Létajícím cirkusu a mimo něj, které vás budou pronásledovat už do konce života.

Přednášející: Le fille Ash

Kreslení Pythoni

Kreslení Pythoni

Když se řekne Létající cirkus, vybaví se mnohým jistě kreslené úvodní titulky. Ale to není vše! Kreslené skeče jsou nedílnou součástí Létajícího cirkusu. Jak to ale s nimi bylo doopravdy? Vše o jejich vzniku a původu se dozvíte zde. (Vstup na vlastní nebezpečí, některé pouštěné skeče jsou doslova vražedné!)

Přednášející: Le fille Ash

Simon's Cat

Simon's Cat

Minisérie krátkých animovaných komedií anglického malíře Simona Tofielda, který je vlastníkem čtyř koček. Kočka je velmi svérázné zvíře a právě zkušenosti ze společného života s těmito šelmami se Tofield snaží přenést vtipnou formou do krátkých videí.

Přednášející: Barbucha

Hale and Pace

Hale and Pace

Dva přední angličtí komici, Hale a Pace parodují ve svých krátkých situačních scénkách uplně vše, co parodovat jde. Od Hippies, přes Hip hop až po Rock. Velmi oceňovaný seriál nezklame nikoho, kdo má rád anglický humor.

Přednášející: Sybok_ok

Peter Sellers... známý? / spíše neznámý

Peter Sellers… známý? / spíše neznámý

Peter Sellers = Clouseau. Zatímco tato rovnice platí v očích téměř všech filmových fanoušků, v očích Petera Sellerse rozhodně neplatila. Pojďme vzdát hold tomuto herci a podívat se na jeho role a život…

Přednášející: Blackadder

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

Arthur Dent, vesmírný stopař, se do povědomí lidí dostal hlavně díky pětici knih a celovečernímu filmu. Jeho příběh se ale poprvé objevil na televizních obrazovkách již v roce 1981. Tento 6dílný sci-fi seriál z Britských ostrovů však českému divákovi většinou uniká. Je to jedinečná možnost vidět příběh Arthura skrze dobu, kdy se efekty tvořily v dílně, a ne za pomoci jedniček a nul.

Přednášející: xFelix

How Not to Live Your Life

How Not to Live Your Life

Don žije ukázkově špatný život. Prakticky všechno co udělá, je nějakým způsobem špatně. Je to líný opilec, který nemá žádný cíl, přátelé a jeho milostný život je jedna tragédie za druhou. A toto je jeho návod na to, jak nežít svůj život.

Přednášející: xFelix

Monty Python's Spamalot

Monty Python's Spamalot

Co je to Spamalot? Co má společného s Monty Pythonem? Jak spolu souvisí Finsko a Rybí políčkovaná (Fish Slapping Dance)? A dá se stepovat na píseň Always look on the light side of life? To vše a mnohem víc se dozvíte v Britconomu na Trpasliconu 2017.

Přednášející: Tezi

Mladí v partě

Mladí v partě (The Young Ones)

Čtyři spolubydlící - ztřeštěný punker Vyvyan, anarchista se sklony ke komunismu Rick, depresivní hippie Neil a vždy uhlazený šéf party Mike - společně obývají dům, kde se neuvěřitelné stává skutečností! Chtěli jste vědět co se může ukrývat ve vaně mladých v partě a proč kupovat corn flakes se šťastnou rodinou na obalu? Vidět mluvící nábytek, domácí spotřebiče či tancující zeleninu? Je libo živé vystoupení kapely přímo v obýváku? Pak si nenechte tento anarchisticko-surrealistický punkový britcom ujít!

Přednášející: Yenn

Sherlock crack

Sherlock crack

Přijďte se pobavit na účet BBC Sherlocka a rozšířit svou sbírku crack videí.

Přednášející: Allie

John Finnemore: Jakto že ho ještě neznáte?!

John Finnemore: Jakto že ho ještě neznáte?!

V našich vodách nepříliš známý, avšak na festival britského humoru nepochybně patřící, autor bezkonkurenčního rozhlasového sitcomu Cabin Pressure a sketch show John Finnemore’s Souvenir Programme, které vám spolu s ním představíme a přesvědčíme vás, že jste neměli ani ponětí, o co jste přicházeli. Ve druhé polovině přednášky budeme „promítat“ první díl Cabin Pressure. (It’s gonna be BRILLIANT!)

Přednášející: Josie a Štefka

Sherlock a jeho poslední problém

Sherlock a jeho poslední problém

Poslední díl nové série Sherlocka mnoha fanoušky zamával. Co jste si o něm mysleli vy? Přijďte si s námi popovídat o vašich dojmech. Diskuzně laděná přednáška o epizodě The Final Problem britského seriálu Sherlock stanice BBC.

Přednášející: Josie a Štefka